suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jokioisten kunta

Tilapäinen päivähoito

  • Palvelu
  • Jokioinen
  • Julkinen palvelu

Tilapäistä päivähoitoa tarjotaan perhepäivähoidossa sekä päiväkodissa. Mikäli tarvitset lapsellesi tilapäistä päivähoitoa, sinun tulee olla yhteydessä perhepäivähoidon päällikköön tai varhaiskasvatusjohtajaan (päiväkotiasioissa). Päivähoitoa järjestetään niissä päivähoitoyksiköissä joissa kulloinkin on tilaa.

Toimi näin

Mikäli tarvitset lapsellesi tilapäistä hoitoa (enintään 1-3 päivään kuukaudessa) ole yhteydessä joko perhepäivähoidon päällikköön tai varhaiskasvatusjohtajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tilapäistä hoitoa järjestetään lapsille, jotka eivät ole vielä oppivelvollisia.

Palvelu on maksullinen.

Tilapäisestä päivähoidosta laskutetaan 18 euroa/päivä, kun hoidon tarve yli 5 h/päivä ja 12 euroa/päivä, kun hoidon tarve on enintään 5 h/päivä.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJokioisten kunta
Palvelusta vastaaJokioisten kunta
Alue Jokioinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jokioisten kunta
Päivitetty: 30.8.2019