suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Tilapäinen myynti ja liikkuva elintarvikehuoneisto

  • Lupa tai muu velvoite
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Elintarvikealan toimijan on tiedotettava kunnan elintarvikevalvontaan elintarvikkeiden tilapäisestä luovuttamisesta, myynnistä, valmistamisesta tai tarjoilusta torilla tai muussa tilassa.

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan siirrettävää tai väliaikaista tilaa, esimerkiksi liikkuvaa kioskia, myyntiautoa, telttakatosta, kojua tai muuta liikkuvaa laitetta. Elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan.

Yksityishenkilöiden ja järjestöjen ei tarvitse ilmoittaa vähäriskisestä tilapäisestä toiminnasta etukäteen. Vähäriskistä toimintaa ovat esimerkiksi elintarvikemyynti koulujen myyjäisissä, kylätoimikunnan kahvitilaisuus tai urheiluseuran makkaranpaisto paikallisottelussa. Ilmoitus tulee kuitenkin tehdä, mikäli toiminta ei ole vähäriskistä (esim. raakamakkaran, sushin, täyssäilykkeiden valmistus tai kalan graavaus). Mikäli et ole varma onko toiminta vähäriskistä, ota yhteys alueesi terveysvalvontaan.

Toimi näin

Elintarvikkeiden tilapäisestä tai ajoittain toistuvasta myynnistä tiedotetaan kunnan terveystarkastajille. Myynnistä voi tiedottaa tapahtuman järjestäjä tai yksittäinen elintarvikkeiden myyjä omasta toiminnastaan.

Liikkuvan elintarvikehuoneiston käyttöönotosta tehdään ilmoitus yhden kerran sen kunnan viranomaiselle, jonka alueella toiminta aloitetaan. Jatkossa toiminnasta tiedotetaan vähintään neljä vuorokautta ennen toiminnan aloittamista niiden kuntien viranomaisille, joissa toimintaa harjoitetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 27.2.2022