suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säkylän kunta

Terveyskeskuspsykologi

  • Palvelu
  • Säkylä
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuspsykologin työ on ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä. Tarjoamme psykologipalveluja äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille, Säkylän seudun lukiolle, yläkoulun jälkeen ilman opiskelupaikkaa oleville sekä aikuisille.

Äitiys- ja lastenneuvolassa psykologin tehtävänä on edistää lapsen hyvää kehitystä yhdessä lasten vanhempien, neuvolan, päivähoidon ja esiopetuksen henkilökunnan kanssa. Keskustelukäynneillä voimme käsitellä kasvuun ja kehitykseen tai vanhemmuuteen, kasvatukseen ja jaksamiseen liittyviä huolenaiheita. Osa lapsista ohjautuu viisivuotistarkastuksessa psykologin tutkimukseen. Osa esikoululaisista voi tulla kouluvalmiusarvioon psykologille.

Psykologilta saat apua kasvatus- ja perheasioissa. Psykologi tekee yhteistyötä kasvatus- ja perheneuvojan kanssa.

Nuorten käyntien tarkoituksena on auttaa nuorta opiskeluun ja muihin nuoren elämään liittyvissä asioissa keskustellen niistä yhdessä nuoren kanssa. Opiskelijana voit hakeutua vastaanotolle itse, tai huoltajan, terveydenhoitajan, ryhmänohjaajan tai opinto-ohjaajan suosituksesta.

Aikuisasiakkaat tulevat psykologikäynneille yleensä elämän muutos- ja kriisitilanteissa tai kokiessaan esimerkiksi masennusta, ahdistusta tai stressiä. Keskusteluhoitojen lisäksi psykologi tekee erilaisia arviointeja, kykytutkimuksia ja kartoittaa jatkohoidon tarvetta.

Toimi näin

Psykologiin voit olla itse yhteydessä ja varata ajan puhelinajalla. Psykologin vastaanotto on neuvolassa, 2. krs.

Opiskelija voi sopia psykologin kanssa vastaanottopaikasta (koululla vai neuvolassa).

Aikuisten keskusteluhoidot ovat neuvolassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vastaanotolle et tarvitse lähetettä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

http://terveydenhuoltolaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSäkylän kunta
Palvelusta vastaaSäkylän kunta
Alue Säkylä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Säkylän kunta
Päivitetty: 8.5.2020