suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Terveyskeskuspsykologi

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuspsykologi antaa tukea ja ohjausta neuvolaikäisten lasten perheille sekä tekee psykologisia yksilötutkimuksia. Yhteyttä voi ottaa keskustellakseen mm. lapsen kehitykseen, kasvatukseen, perheeseen tai parisuhteeseen liittyvistä pulmista tai elämän kriisitilanteissa. Asiakkaina ovat alle kouluikäiset lapset perheineen ja yli 18-vuotiaat aikuiset. Terveyskeskuspsykologi osallistuu säännöllisesti moniammatilliseen yhteistyöhön päivähoidon, neuvolan ja muiden terveydenhuollon työntekijöiden kanssa. Keskeisenä tehtävänä on ennaltaehkäisevän mielenterveystyön ja kriisityön kehittäminen ja toteutus. Tarvittaessa annetaan konsultaatioita muille ammattilaisille. Palvelut ovat luottamuksellisia.

Toimi näin

Terveyskeskuspsykologin puhelinaika ti, ke ja to 12-13. Puh. 02-4664 1352.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 1.4.2020