suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Terveyskeskuksen kiireellinen ja kiireetön vastaanotto

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Kun sairastut, ota yhteyttä terveyskeskukseen. Terveyskeskuksen vastaanotot ovat avoinna arkisin päiväsaikaan.

Jos olet epävarma siitä, millaista hoitoa tarvitset, jos tarvitset hoito-ohjeita tai tietoa terveyspalveluista, soita terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Terveydenhuollon ammattilainen ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan ja antaa sinulle omahoito-ohjeet.

Jos olet kiireellisen hoidon tarpeessa ja tulet vastaanotolle ilman ajanvarausta, tule sisään pääoven kautta ja ilmoittaudu ilmoittautumislaiteella. Voit ilmoittautua viivakoodillisella henkilökortilla, kelakortilla, ajokortilla tai näppäilemällä henkilötunnuksesi.

Saat ilmoittautumislaitteelta vuoronumeron pääaulan palvelupisteeseen, jossa tehdään hoidon kiireellisyyden arviointi. Samassa yhteydessä määritellään, tarvitsetko hoitajan vai lääkärin vastaanottoa. Etukäteen tehty Omaolon oirearvio helpottaa ja nopeuttaa hoitajien tekemää arviointia palvelupisteessä.

Kiireettömän vastaanottoajan voit saada kelle tahansa terveyskeskuslääkärille. Kiireellistä hoitoa vaativat päivystysluontoiset asiat, kuten akuutit tulehdukset ja tapaturmat, hoidetaan Näsin terveyskeskuksen kiirevastaanotolla.

Toimi näin

Soita terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraus- ja neuvontanumeroon arkisin päiväsaikaan. Terveysaseman ollessa suljettu sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä, soita HUS Päivystysapuun 116 117 ennen kuin hakeudut HUS:in päivystyspoliklinikalle. Hätätilanteissa, soita hätänumeroon 112.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021