suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Terveysasemien omahoitopisteet

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemien omahoitopisteet tukevat kuntalaisten omatoimista terveyden ylläpitoa ja hyvinvoinnin edistämistä.

Omahoitopisteellä voit helposti ja nopeasti tehdä yksinkertaisia terveydentilaa kuvaavia testauksia, kuten mitata verenpaineesi, tutustua terveyttä ylläpitävään materiaaliin, tehdä sähköisen terveystarkastuksen, kartoittaa elintapojen vaikutusta hyvinvointiin erilaisten testien avulla sekä löytää tietoa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä että pitkäaikaissairauksien omahoidosta.

Omahoitopiste on käytettävissä vastaanoton aukioloaikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Vantaan terveyspalvelujen asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 29.11.2021