suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Terveysasemat

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Terveysasemalla sinua palvelee moniammatillinen joukko perusterveydenhuollon ammattilaisia. Lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan lisäksi käytettävissäsi ovat esim. fysioterapeuttien sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiantuntijoiden palvelut. Yhdessä voimme ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä sekä edistää ja tukea terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Jos tarvitset ammattilaisen arvion terveydentilastasti, ota yhteyttä terveysasemaasi puhelimitse tai tee sähköinen oirearvio. Voit asioida monipuolisesti ja seurata terveystietojasi sähköisesti asiakasportaali Maisan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Vantaan terveyspalvelujen asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 22.1.2022