suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Terveysaseman tai hyvinvointikeskuksen vaihtaminen

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit halutessasi vaihtaa terveysasemaa.

Voit valita perusterveydenhuollostasi vastaavan terveysaseman tai hyvinvointikeskuksen. Terveysaseman voit valita myös Oulun ulkopuolelta.

Valinta käsittää terveysaseman palvelut kokonaisuutena, johon sisältyy mm. terveysneuvonta ja terveystarkastukset, sairaanhoito, suun terveydenhuolto, lääkinnällinen kuntoutus ja neuvolapalvelut.

Terveysasema määräytyy sinulle ajantasaisen osoitteesi mukaisesti ja vaihtuu jokaisen muuttosi yhteydessä automaattisesti ellet ole valinnut terveysasemaa. Terveysasemasi on valintasi mukainen niin kauan, kunnes itse vaihdat sen. Valinnaksi voit ilmoittaa myös "osoitteen mukainen", jolloin terveysasema vaihtuu aina voimassaolevan osoitteesi mukaiseksi.

Jos olet muuttamassa Ouluun, terveysasemasi tulee olemaan Oulun osoitteesi mukainen. Jos olet paluumuuttaja, on terveysasemasi aikanaan tehdyn valintasi mukainen.

Syntyvät lapsesi ovat oman osoitteensa mukaisen terveysaseman asiakkaita. Voit halutessasi vaihtaa lapsesi terveysaseman.

Toimi näin

Tee terveysaseman vaihto Oulun Omahoito -palvelussa. Voit myös tehdä vaihdon tulostettavalla lomakkeella ja toimittaa sen terveysasemalle, hyvinvointikeskukseen tai Oulu10-palvelupisteisiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Valinta ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskelijaterveydenhuoltoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa. Et voi valita vastaanottokäyntejä, neuvolaa ja suun terveydenhuoltoa eri asemilta. Kerrallaan voit olla vain yhden terveysaseman tai hyvinvointikeskuksen asiakkaana.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 20.8.2020