suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Valkeakosken kaupunki

Terveysaseman päiväkeskus, Valkeakoski

  • Palvelu
  • Valkeakoski
  • Julkinen palvelu

Päiväkeskuksen viriketoiminta on ryhmämuotoista ja sen pääpaino on liikunnassa. Hoitajat toteuttavat päiväkeskuksessa hoitotyötä asiakkaan hoitosuunnitelman mukaisesti ja arvioivat asiakkaiden toimintakykyä ja tekevät pitkäaikaissairauksien seurantaa. Päiväkeskuskäynnillä voidaan tarvittaessa ottaa verikokeita, mitata verensokeri- ja verenpainearvoja yms. Asiakas voidaan ohjata ja/tai saattaa kuulokojehuoltoon sekä sovituille laboratorio- ja vastaanottokäynneille terveyskeskukseen. Päiväkeskukseen voidaan järjestää asiakkaalle omakustanteinen kampaajan tai jalkahoitajan käynti. Terveyskeskuksen päiväkeskuksessa järjestetään myös omaishoitajan vapaan aikaista hoitoa omaishoidettaville.

Terveysaseman päiväkeskuksessa käy päivittäin noin 15 asiakasta. Asiakkaiden käyntipäivät suunnitellaan yksilöllisesti 1-5 x viikossa asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Tarvittaessa asiakkaalle järjestetään kuljetus päiväkeskukseen. Kuljetuspalvelu hakee asiakkaat kotoa aamulla klo. 7.15-8.45 välillä ja tuo asiakkaat kotiin päivän päätteeksi klo. 14.15-16.00 välillä.

Päiväkeskuksen hoitajat ovat tavoitettavissa arkipäivisin klo 7 - 16.

Toimi näin

Palvelun piiriin hakeudutaan hoitavalta lääkäriltä tai hoitajalta saadulla lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveysaseman päiväkeskus on tarkoitettu iäkkäille ja/tai pitkäaikaissairaille asiakkaille, joiden itsenäistä kotona asumista ja omatoimisuutta voidaan tukea päiväkeskuksen kuntouttavalla ja virikkeellisellä toiminnalla.

Palvelu on maksullinen.

Terveysaseman päiväkeskuksen asiakasmaksu on 23,45 € / päivä (vuonna 2019). Maksu sisältää aamupalan, lounaan ja päiväkahvin ja hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisen hoidon ja kuntoutuksen sekä kuljetuksen. Asiakasmaksut laskutetaan kerran kuukaudessa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaValkeakosken kaupunki
Palvelun toteuttaaValkeakosken kaupunki
Alue Valkeakoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Valkeakosken kaupunki
Päivitetty: 29.10.2019