suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Terveydensuojelulain mukainen hakemus ja ilmoitus talousvesilaitoksesta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen, jolla on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä, on haettava toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta. Talousvettä ei saa toimittaa ennen kuin toiminta on hyväksytty. Toiminnan hyväksymistä on haettava myös, mikäli vedenottoa tai vedenkäsittelyä laajennetaan, sitä muutetaan olennaisesti tai jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu talousveden laatuun vaikuttavia olennaisia muutoksia. Toimintaa ei saa muuttaa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Pienimuotoisen vesilaitostoiminnan, kuten vesiosuuskunnan, perustaminen tai muuttaminen vaatii ilmoituksen tekemisen terveydensuojeluviranomaiselle.

Toimi näin

Toimita hakemus tai ilmoitus liitteineen terveydensuojeluviranomaiselle viimeistään kolme kuukautta ennen toiminnan aloittamista. Mikäli kyseessä on toiminnan olennainen muuttaminen, tulee hakemus toimittaa viimeistään 30 vuorokautta ennen muutosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Talousvetenä käytettävän veden on oltava terveydelle haitatonta ja tarkoitukseensa soveltuvaa. Veden käsittelyssä tai jakelussa käytetyistä aineista tai laitteissa käytetyistä materiaaleista ei saa joutua talousveteen suurempia määriä kuin niiden käyttötarkoituksen mukaan on tarpeellista, eivätkä ne saa vaarantaa talousveden laatuvaatimusten täyttymistä. Vedenottamo sekä veden käsittely-, varastointi-, ja jakelulaitteet on suunniteltava, sijoitettava ja huollettava asianmukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Hakemuksen tai ilmoituksen käsittelystä peritään taksan mukainen maksu.


Käsittelyaika

14-90 vrk.

Voimassaoloaika

Toistaiseksi voimassaoleva

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka, Pyhtää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 1.3.2022