suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Terveydenhuollon työkykykoordinaattori

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yhteistyössä muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa työkykykoordinaattori suunnittelee ja arvioi toimenpiteitä silloin, kun asiakas on jäänyt tai on jäämässä koulutus- ja työmarkkinoiden ulkopuolelle työkyvyttömyyteen tai sen uhkaan liittyen.

Työkykykoordinaattori toimii lisäksi terveydenhuollon yhteyshenkilönä TYP-toiminnassa. TYP eli monialainen yhteispalvelu on Kela:n, TE-toimiston ja kuntien sosiaalitoimien yhteistyömuoto pitkäaikaistyöttömille. Näissä tilanteissa työllistymisvaikeudet eivät johdu pelkästään työpaikkojen tai ammatillisen osaamisen puutteesta, vaan työttömällä on sen lisäksi työ- ja toimintakyvyn rajoitteita ja/tai elämänhallintaan liittyviä ongelmia. Rajoitteet ja ongelmat ovat sen luonteisia, että niiden ratkaiseminen vaatii monialaista yhteistyötä.

Toimi näin

Palveluun tullaan pääsääntöisesti lääkärin tai muun terveydenhuollon asiantuntijan lähetteellä tai TE-toimiston, KELA:n ohjaamana.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakas on tilanteessa, jossa

- työkykyisyys on alentunut, työkyvyttömyys on pitkittynyt tai on olemassa työkyvyttömyyden uhka

- koulutus- ja/tai ammatilliset suunnitelmat eivät ole toteutuneet

- asiakkaalla on sellaisia työllistymiseen vaikuttavia työ- ja toimintakyvyn rajoitteita, jotka vaativat monialaista yhteistyötä

- työkyvyn arvio on todettu tarpeelliseksi (esim. tilanne jumiutunut, työssä selviytyminen heikkoa tai ei onnistu lainkaan, useampia koulutuskeskeytymiä)

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 14.1.2020