suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira

Terveydenhuollon rooli- ja attribuuttitietopalvelu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Sähköisen lääkemääräysjärjestelmän, valtakunnallisen potilasarkiston käyttö ja potilastietojen käsittely sekä paikallisten järjestelmien käyttäjähallinnan tietojen ylläpito edellyttää, että terveydenhuollon palvelujen antajilla, apteekkilaitoksella sekä terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden ylläpitäjillä on lisäksi käytettävissään täydet ajantasaiset tiedot terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattioikeuksien sisällöstä, voimassaolosta sekä mahdollisista ammattioikeuksien rajoituksista. Näiden ammattioikeustietojen tuottamiseksi Valvira ylläpitää terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterin tietoihin perustuvaa rooli- ja attribuuttitietopalvelua, josta sähköiseen lääkkeenmääräämisjärjestelmään ja valtakunnalliseen potilasarkistoon liitetyt terveydenhuollon ja apteekkilaitoksen järjestelmät saavat kyseiset tiedot.

Attribuuttitietojen välittämisessä käytettävät koodistot julkaistaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämässä koodistopalvelussa.

Toimi näin

Palvelua koskevat ohjeet on julkaistu Valviran nettisivuilla: http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/rooli-_ja_attribuuttitietopalvelu/maaritykset_ja_ohjeet

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira
Päivitetty: 1.7.2021