suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Terveydenhoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydenhoitajan vastaanotolla ehkäistään, tunnistetaan ja hoidetaan aikuisväestön yleisiä sairauksia. Terveydenhoitaja antaa henkilökohtaista terveysneuvontaa, seuraa terveydentilaa, tarkkailee verenpainetta, antaa rokotuksia ja toimii kansansairauksien ennaltaehkäisemiseksi. Palveluihin kuuluu myös sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä kaikissa terveyteen ja sairaanhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Terveydenhoitajat tekevät maksuttomien hoitotarvikkeiden tarpeen arvioita yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa, opastavat hoitotarvikkeiden käyttöön liittyvissä asioissa, antavat palveluja ja sosiaalietuuksia koskevaa neuvontaa sekä tiedottavat erilaisesta ryhmätoiminnasta.

Terveydenhoitajat tekevät eri-ikäisten aikuisten terveystarkastuksia. 80-vuotiaiden terveystarkastus tehdään joko kotikäyntinä tai vastaanotolla.

Tampereen kaupungin terveydenhuolto järjestää ryhmämuotoista ohjausta: painonhallinta- ja elintaparyhmiä, valtimotautipotilaiden ryhmänohjausta ja tupakoinnin vieroitusryhmiä. Ryhmiä pyritään aloittamaan säännöllisesti syksyllä ja keväällä. Ryhmistä saat lisätietoja terveysasemien terveydenhoitajilta.

Toimi näin

Aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolle on varattava aika. Varaa aika sähköisesti verkkoasioinnin kautta tai soittamalla omaan aikuisneuvolaasi. Aikuisneuvoloiden yhteystiedot löydät Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Aikuisneuvoloiden ajanvaraus- ja puhelinaika on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12.00–12.30.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.5.2020