suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Terveydenhoitajan palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydenhoitaja ehkäisee, tunnistaa ja hoitaa aikuisväestön yleisiä sairauksia. Hän antaa henkilökohtaista terveysneuvontaa, seuraa terveydentilaa, antaa rokotuksia ja toimii kansansairauksien ennaltaehkäisemiseksi esimerkiksi tukemalla asiakkaan omahoitoa. Terveydenhoitaja tekee myös sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä kaikissa terveyteen ja sairaanhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Terveydenhoitajat tekevät maksuttomien hoitotarvikkeiden tarpeen arvioita yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa, opastavat hoitotarvikkeiden käyttöön liittyvissä asioissa, antavat palveluja ja sosiaalietuuksia koskevaa neuvontaa sekä järjestävät erilaista ryhmätoimintaa.

Tampereen kaupunki järjestää ryhmämuotoista ohjausta. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi painonhallinta- ja elintaparyhmät, valtimotautipotilaiden ryhmänohjaus ja tupakoinnin vieroitusryhmä. Ryhmiä pyritään aloittamaan säännöllisesti syksyllä ja keväällä. Ryhmistä saat lisätietoja terveysasemien terveydenhoitajilta ja Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Terveydenhoitajat tekevät eri-ikäisten aikuisten terveystarkastuksia. 80-vuotiaiden terveystarkastus tehdään joko kotikäyntinä tai vastaanotolla.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyspalveluihin puhelimitse, sähköisesti tai saapumalla terveysasemallesi paikan päälle. Puhelinnumero, johon sinun tulee soittaa, riippuu terveysasemastasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 15.7.2020