suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Tehostettu ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Tehostettu ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden. Tehostetussa palveluasumisessa henkilökunta on siis paikalla aina, vuorokauden ajasta riippumatta. Tehostettu palveluasuminen on kodinomaista asumista valvotussa ympäristössä.

Toimi näin

Tehostetun ympärivuorokautisen palveluasumisen piiriin hakeudutaan Ikäkeskus- ikäihmisten asiakasohjausyksikön palveluasumisen asiakasohjaajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Tehostettuun ympärivuorokautiseen palveluasumiseen valitaan henkilöt, joiden palvelutarpeen selvittämisen yhteydessä on huomattu, ettei hän enää pärjää ilman ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Arvion henkilön toimintakyvystä tekee aina ammattihenkilö yhdessä asiakkaan ja halutessa hänen omaisensa/läheisensä kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020