suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Erityisasumisen hoivakodeissa järjestään erilaisia asumisen ja hoivan vaihtoehtoja ikääntyneille, jotka eivät enää pärjää itsenäisesti kotona tai palvelutalossa.

Palvelussa keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämiseen, johon osallistuvat myös elämys- ja harrastetoiminnanohjaaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, kuntohoitaja sekä sairaalapastori. Lisäksi erilaisissa avustavissa tehtävissä ja asukkaiden elämänmakuisen arjen ja juhlan mahdollistajina työskentelee erilaisia tukityöllistettyjä.

Tuemme asukkaidemme toimintakykyä suunnittelemalla yhdessä asukkaan, omaisten ja moniammatillisen työryhmän kanssa yksilöllistä hoitoa, jossa on huomioitu mm. asukkaan jokapäiväinen liikkuminen, kuntoutus, ulkoilu ja harrastetoiminta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ikääntyneille vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 11.8.2022