suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautista hoitoa tarjoava yksikkö, jossa asukkaat asuvat vuokrasuhteessa. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilölle, joka ei selviydy omassa kodissaan tehostetun kotihoidon turvin.

Toimi näin

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilölle, joka ei selviydy enää yksin omassa kodissaan tehostetun kotihoidon turvin. Tehostetun palveluasumisen hoidon tarve arvioidaan palveluohjausyksikössä.

Tehostettua palveluasumista Salossa tarjoavat Alppilakoti, Anninkartanon ryhmäkoti, Paukkulakoti, Perniön palvelukeskus, Rauha- ja Toivokoti sekä Vuorela.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukas maksaa itse vuokran, johon hänellä on mahdollisuus hakea tuloistaan ja varallisuudestaan riippuen asumistukea. Asukkaan tulee hakea myös KELA:n maksamaa eläkettä saajan hoitotukea. Asukkaan henkilökohtaiseksi käyttövaraksi tulee jäädä vähintään 160 euroa kuukaudessa vuositasolla. Käyttövara lasketaan vuositason nettotuloista, joista on vähennetty asiakasmaksut. Tehostetun palveluasumisen hoidon tarve arvioidaan palveluohjausyksikössä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 9.9.2019