suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tehostettua palveluasumista järjestetään paljon apua, hoivaa ja valvontaa tarvitseville. Tehostetun palveluasumisen yksiköissä asukkailla on oma huone tai asunto ja lisäksi yhteisiä tiloja.

Tehostettuun palveluasumiseen sisältyy hoiva ja huolenpito sekä tarvittavat tukipalvelut kuten ateria-, siivous- ja muut palvelut. Eräissä asumispalveluyksiköissä on käytössä myös lääkeannosjakelu.

Tehostetussa palveluasumisessa asiakas maksaa vuokran, ateriapalvelun, hoitomaksun, johon muut tukipalvelut sisältyvät. Lääkkeet asiakas kustantaa itse.

Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Toimi näin

Ota yhteys palveluneuvojaan tai kotihoidon palveluohjaajaan. Tämän jälkeen sovitaan joko palveluohjauskäynnistä ja/tai muista toimenpiteistä hakemusta varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 23.2.2021