suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pielaveden kunta

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • Pielavesi
  • Julkinen palvelu

Pielaveden kunnassa tehostettua palveluasumista tarjotaan tehostetussa palveluasumisyksikössä Pielakodissa. Ikäihmiset asuvat Pielakodissa omilla vuokrasopimuksillaan yhden hengen huoneissa, jotka he voivat sisustaa omaisiensa kanssa mieleisekseen.

Tehostetun palveluasumisyksikön asukkailla on mahdollisuus saada hoitohenkilökunnan palveluja 24/7. Hoitohenkilökunta auttaa kaikissa asukkaiden päivittäisiin toimintoihin liittyvissä asioissa sekä huolehtii asukkaiden asioista.

Toimi näin

Tehostettuun palveluasumiseen voit hakea toimittamalla hakemuksen asumispalveluihin. Lomakkeen voit tulostaa Pielaveden kunnan verkkosivuilta tai hakea Pielakodilta. Hakemuksesi käsitellään SAS-työryhmässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu niille henkilöille, joille kotiin tarjottavat palvelut eivät ole riittäviä.

Palvelu on maksullinen.

Tehostetusta palveluasumisesta peritään asukkaalta vuokra, ruokapalvelumaksu ja hoivapalvelumaksu sekä muiden tukipalveluiden maksu perusturvalautakunnan vuosittain vahvistaman asiakasmaksutaulukon mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPielaveden kunta
Palvelusta vastaaPielaveden kunta
Alue Pielavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pielaveden kunta
Päivitetty: 17.5.2022