suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kun toimintakykysi on alentunut etkä selviydy enää turvallisesti omassa kodissa asumisesta itsenäisesti, läheisten ja /tai yksityisen /kotihoidon palvelujen turvin voit hakea meiltä tehostettua palveluasumista. Meillä voit ikäihmisenä elää omanlaistasi elämää ympärivuorokautisen hoitohenkilöstön turvin, jota vahvistetaan tarvittavilla lääkäripalveluilla.

Arkesi koostuu tarpeittesi mukaisesta yhdessä suunnitellusta hoidosta ja kuntoutuksesta, läheisestä omahoitaja-asukassuhteesta, mielekkäistä arjen tekemisistä, viihtyisästä ympäristöstä sekä yhteistyöstä läheistesi ja vapaaehtoisten kanssa. Tuemme, että säilyttäisit oman toimintakykysi ja elämäsi sosiaaliset suhteet mahdollisimman pitkään. Tarvittaessa tuomme kotiisi sairaanhoidollisia palveluita esimerkiksi suonensisäisen nestehoidon ja lääkityksen sekä elämän loppuvaiheen hoidon.

Toimi näin

Tulosta ja täytä lomake hakemus asumispalveluihin, jonka löydät www.kalliopp.fi sivuilta. Vahvista hakemuksesi allekirjoituksella. Tarvittaessa asumispalveluhakemuksen voi allekirjoittaa asiakkaan määräämä edunvalvoja tai asioidenhoitaja. Saat päätöksen kirjallisena kotiisi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kun toimintakykysi on alentunut ja kotona asumisessa ilmenee huolia, tulee sinun ja/tai läheistesi tai muiden hoitoosi osallistuvien/ asiantuntijoiden olla yhteydessä palveluneuvontaan palvelutarpeen arviointia varten.

Palveluiden järjestäminen perustuu kokonaisvaltaiseen, monipuoliseen ja luotettavaan asiantuntijan arvioon palvelutarpeestasi ja hyväksyttyihin palveluun pääsykriteereihin, asumispalvelua koskiessa monijäsenisen arviointiryhmän arvioon sekä päätökseen palvelujen myöntämisestä. Tehostetun palveluasumisen hakemukset ja kuntoutumista edistävän arviointijakson lausunto käsitellään SAP- työryhmässä (SAP= selvitä, arvio, palveluohjaa), jonka jälkeen tehdään päätökset tehostetun palveluasumisen hylkäämisestä tai hyväksymisestä.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksu määräytyy nettotulojen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 19.12.2019