suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneiden henkilöiden tehostettu palveluasuminen tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa kiinnitetään erityisesti huomiota toimintakyvyn ja sosiaalisten verkostojen ylläpitämiseen, ravitsemukseen, turvalliseen lääkehoitoon, suun terveyteen ja asukasturvallisuuteen. Henkilökunta on tehostetun palveluasumisen yksiköissä saavutettavissa ja turvana myös yöllä.

Toimi näin

Lisätietoja ja tarkempia menettelyohjeita saat ottamalla yhteyttä palveluohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikääntyneelle henkilölle tehdään tarvittaessa laaja-alainen toimintakyvyn ja palvelutarpeen arviointi yhteistyössä eri ammattialojen edustajien kanssa. Tarpeen vaatiessa hänet ohjataan tehostettuun palveluasumiseen, joka merkitsee mahdollisuutta ympärivuorokautiseen hoitoon. Arviointi tehdään aina ikääntyneen ja hänen lähiomaistensa näkemyksiä kuunnellen ja kunnioittaen.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä, Kuhmoinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 29.7.2021