suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Tehostettu palveluasuminen ikäihmisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palvelumme on tarkoitettu yli 65-vuotiaille henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi, ja kotona asuminen ei ole enää mahdollista kotiin annettavien palvelujen ja tukitoimien turvin.

Tehostetun palveluasumisen yksiköissä saat kodinomaista ja kuntouttavaa ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Tarvitsemasi palvelut suunnitellaan yhdessä sinun, läheisesi ja vastuuhoitajasi kanssa. Suunnitelmasta laaditaan sinulle yksilöllinen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma. Suunnitelmassa huomioidaan perushoidon ja sairauksiesi hoidon lisäksi voimavarasi ja toimintakykysi säilyminen.

Sinun on mahdollista saada myös ympärivuorokautista hoitoa lyhytaikaisesti tarvitsemasi ajanjakson. Lyhytaikaiseen hoitoon voi tulla esim. omaishoitajan vapaapäivien ajaksi.

Toimi näin

Ota yhteyttä Kymsoten asiakas- ja palveluohjaukseen sopiaksesi henkilökohtaisen tapaamisen asiakasohjaajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakeutuessasi tehostetun palveluasumisen asukkaaksi, hoidon ja hoivan tarpeen tulee olla ympärivuorokautista. Paikka tehostettuun palveluasumiseen myönnetään palveluntarpeen arvioon perustuen sekä hakemuksen perusteella. Hakemuksen tekee kanssasi asiakasohjaaja.

Lyhytaikaisjaksojen tarve, ajankohta ja kesto arvioidaan aina yksilöllisesti. Asiakasohjaaja auttaa sinua myös tässäkin asiassa.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen.

Palvelussa maksat hoitopäivämaksun, asunnon vuokran ja ateriamaksut, sekä henkilökohtaiset menot, kuten vaatteet ja lääkkeet. Tarkemmat maksutiedot saat asiakasohjaajalta.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Hamina, Kotka, Kotka, Kouvola, Kouvola, Miehikkälä, Miehikkälä, Pyhtää, Pyhtää, Virolahti, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 5.6.2019