suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Tehostettu palveluasuminen ikääntyneille

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinola tuottaa ikääntyville palveluasumista Mäntylän asumispalveluissa, Hopeasillan palvelukeskuksessa ja Kanervalan palvelukeskuksessa. Sinulla on mahdollisuus valita myös palveluseteli, jolla voit ostaa palveluasumista yksityiseltä palveluntuottajalta. Lyhytaikaista hoitoa saat Kanervalan palvelukeskuksessa ja Mäntylän asumispalveluissa.

Tarjoamme sinulle kuntouttavaa, turvallista ja laadukasta hoitoa. Huomioimme sinun yksilöllisiä tarpeitasi mahdollisuuksiemme mukaan. Käytössäsi on kuntosali ja fysioterapeuttipalvelut. Erilaiset tapahtumat, retket ja kerhot ovat osa kuntouttavaa viriketoimintaamme. Omaisilta toivomme aktiivista osallistumista mm. asukkaan ulkoiluttamiseen.

Toimi näin

Ikääntyvät hakevat lyhyt- tai pitkäaikaista palveluasumispaikkaa Asiakasohjausyksikkö Terveystuvan kautta.  Voit katsoa tarkemmat ohjeet Heinolan kaupungin Asiakasyksikkö Terveystuvan www-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikääntyneiden tehostettuun palveluasumiseen on laadittu kriteerit, joiden perusteella sinulla on mahdollisuus hakea palveluasumispaikkaa. Voit katsoa tarkemmat kriteerit Heinolan kaupungin palveluasumisen www-sivulta.

 

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palveluasumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Palveluasumista voivat järjestää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 7.2.2019