suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hankasalmen kunta

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • Hankasalmi
  • Julkinen palvelu

Tehostetun palveluasumisen lähtökohtana on tarjota asiakkaillemme mielekäs arki mahdollisimman turvallisessa ympäristössä. Nämä palvelut ovat tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat runsaasti hoivaa, huolenpitoa ja tukea ympäri vuorokauden.

Hakeutuminen tehostettuun palveluasumiseen tulee ajankohtaiseksi, kun iäkkään henkilön toimintakyky on heikentynyt niin, ettei kotona asuminen enää ole mahdollista tai turvallista kotihoidon ja sen tukipalveluiden turvin tai omaishoidon tuen avulla.

Hakemukset arvioidaan moniammatillisessa SAS–työryhmässä. Työryhmä selvittää ja arvioi asiakkaan kokonaistilanteen, tarvittavat palvelut ja määrittele asiakkaalle parhaiten soveltuvan hoitopaikan sekä siihen liittyvät palvelut.

Tehostettua palveluasumista Hankasalmella järjestetään Päivärannassa, Kotirannassa ja Metsätähdessä. Tehostettuun palveluasumiseen oikeutettu saa ensimmäisen vapautuvan paikan edellä mainituista palvelutaloista.

Toimi näin

Ota yhteyttä keskitettyyn neuvonta- ja palveluohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti hankasalmelaisille.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen.

Asukkaat maksavat asumisestaan vuokran, hoitomaksun hoidosta ja hoivasta, ruoka- ja lääkekulut sekä tukipalvelumaksun.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Hankasalmen perusturvan vanhuspalvelut hakee palveluseteliyrittäjiä tehostettuun palveluasumiseen. Haku on jatkuva.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHankasalmen kunta
Palvelusta vastaaHankasalmen kunta
Alue Hankasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hankasalmen kunta
Päivitetty: 19.5.2021