suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)

Tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tehostettu palveluasuminen on asumismuoto henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti huolenpitoa, hoivaa ja apua. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Laadimme jokaiselle asukkaallemme hoito- ja palvelusuunnitelman.​​​​

Aloitteen hoidon tarpeen määrittämisestä voi tehdä asiakas itse, omainen tai hoitava taho ottamalla yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen​​. Asiakkaan palvelutarpeen arviointi ja palvelun järjestäminen tapahtuu palvelutarpeen arvioijan ja SAS (selvitä-arvioi-sijoita) -työryhmän kautta.​ Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelutarpeen arviointiin.

Toimi näin

Aloitteen hoidon tarpeen määrittämisestä voi tehdä asiakas itse, omainen tai hoitava taho ottamalla yhteyttä Iso apu -palvelukeskukseen​​.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelua voi saada palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Palvelu on maksullinen.

Asukas maksaa tehostetussa palveluasumisessa

- vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta eläkkeen saajan asumistukea.

- asiakasmaksun saamastaan palvelupaketista, johon kuuluvat ateriat, kodinhoito, huolenpito, hoiva, hoito, lääkehoidon seuranta, ajanviete- ja viriketoiminta.

- lääkkeet ja muut terveydenhuoltokulut.

Asukkaalle jää 165 € vaatemenoihin, parturi- ja kampaamokuluihin, matka- ja puhelinkuluihin sekä harrastuksiin ja muihin mahdollisiin henkilökohtaisiin kuluihin.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Eksoten palveluseteliportaali

Palvelusetelin voi saada, mikäli Eksoten tekemän palvelutarpeen arvioinnin pohjalta todetaan, että asiakas tarvitsee tehostettua palveluasumista.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Päivitetty: 16.6.2020