suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Tehostettu kotikuntoutus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Tehostettu kotikuntoutus tarjoaa sinulle asiakaslähtöistä kotona selviytymistä tukevaa toimintaa. Tehostetulla kuntoutuksella pyritään ylläpitämään ja lisäämään toimintakykyäsi ja selviytymistäsi päivittäisissä toiminnoissa kotona. Sinun tulee olla motivoitunut myös omatoimiseen kuntoutusharjoitteluun.

Tehostettu kotikuntoutus-tiimi toteuttaa yhteistyössä kotihoidon kanssa kotihoidon kuntouttavia arviointijaksoja. Kuntouttavalle arviointijaksolle ohjaudutaan Asiakasohjauspalveluiden kautta, mikäli katsotaan tarpeelliseksi selvittää tarkemmin sinun toimintakykyäsi, kuntoutumisen mahdollisuuttasi ja kotona selviytymistäsi.

Kuntoutusjakson alussa kanssasi laaditaan kuntoutumissuunnitelma. Kuntoutumissuunnitelmaa toteutetaan kuntoutusjaksolla terapeuttien ja hoitohenkilöstön tuella ja ohjauksella. Toimintakykyäsi ja selviytymistäsi sekä kuntoutumisjakson pituutta seurataan ja arvioidaan viikoittain. Asiakkuus kestää pääsääntöisesti enintään kuusi (6) viikkoa.

Tehostettuun kotikuntoutukseen kuuluu fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja 2 lähihoitajaa. Lähihoitajien kuntoutustoimintaa on viikon kaikkina päivinä, arkisin ja viikonloppuisin klo 8-16.00 välillä. Fysioterapeutin ja toimintaterapeutin tavoitat arkisin klo 8-16.00.

Toimi näin

Jos toimintakykysi on heikentynyt esimerkiksi äkillisen sairauden tai yleistilan heikkenemisen johdosta tai tarvitset tehostettua kuntoutusta operaation jälkeen vielä kotona, ota yhteyttä Ikääntyneiden palveluneuvontaan. Voit tulla tehostetun kotikuntoutuksen asiakkaaksi myös osaston lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun on oltava motivoitunut kuntoutumiseen ja omatoimiseen kuntoutusharjoitteluun.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksu on 12 €/vuorokausi riippumatta vuorokauden aikana tehtävistä käyntien määristä. Säännöllisen kotihoidon asiakkaalle käynnit ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 1.2.2021