suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Teho-osastohoidon palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Teho-osastolla hoidetaan vaikeasti sairaita potilaita, joilla on yhden tai useamman elintoiminnon häiriö tai sen uhka. Tehohoito on äkillisesti sairastuneen potilaan hoitoa. Tehohoidossa potilasta tarkkaillaan keskeytymättä ja hänen elintoimintoja valvotaan ja tarvittaessa ylläpidetään erityislaittein. Teho-osastolla hoidetaan myös valvontapotilaita, jotka sairauden tai vamman seurauksena tarvitsevat jatkuvaa tarkkailua ja hoitoa.

Päivystysaikana teho-osasto antaa tarvittaessa leikkauspotilaille leikkauksen jälkeistä heräämöhoitoa.

Hoidosta vastaavat tehohoidon vastuulääkärit (anestesia, sisätaudit).

MET- toiminta

Tehohoidon osaston vastuualueeseen kuuluu sairaalan elvytys- ja traumatiimitoiminnan lisäksi MET- toiminta (Medical Emergency Team). MET- ryhmän muodostavat teho-osaston lääkäri ja sairaanhoitaja, ja se voidaan hälyttää sairaalan eri osastoille potilaan voinnin heikentyessä äkillisesti. Tavoitteena on tunnistaa potilaan voinnin äkillinen huonontuminen ja nopeuttaa tukihoitojen aloittamista.

Omaiset

Potilaan lähiomaiset/läheiset voivat vierailla potilaan luona. Vierailut ovat suotavia, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että potilas on vakavasti sairas, hän on väsynyt ja lyhytkin vierailu voi väsyttää. Sen vuoksi vierailujen kestoa rajoitetaan sekä vierailijoiden määrä voi olla 1 ? 2 henkilöä kerrallaan.

Vierailuaika osastollamme on klo 15.00-18.00. Muina aikoina tapahtuvista vierailuista tulee sopia erikseen henkilökunnan kanssa.

Potilasta koskevia tietoja annetaan vain lähiomaiselle tai henkilölle, jonka potilas itse on nimennyt yhteyshenkilökseen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 26.6.2020