suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Teho-osastohoidon palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Teho-osasto on elintoimintojen ylläpitoon ja tukemiseen erikoistunut yksikkö. Teho-osastolla hoidetaan kriittisesti sairaita potilaita, joilla on yhden tai useamman elämää ylläpitävän toiminnan häiriö tai sen uhka. Varsinaista tehohoitoa tarvitaan silloin, kun jokin keskeinen elintoiminta kuten verenkierto tai hengitys on vakavasti häiriintynyt.

Tehohoito on tavallisimmin äkillisesti sairastuneen potilaan hoitoa. Tehohoito on krittisesti sairaan potilaan elintoimintojen valvomista, ylläpitämistä ja tukemista. Hoidon päämääränä on että potilas selviytyy akuuttivaiheen yli, vitaalielintoimintojen häiriö tai häiriön uhka poistuu ja potilaan hoitoa voidaan jatkaa vuodeosastolla. Hoidon tavoitteena on potilaan selviytyminen vähintään sairastumistaan edeltävään terveydentilaan.

Teho-osastolla hoidetaan myös potilaita, jotka sairauden tai vamman seurauksena tarvitsevat jatkuvaa tarkkailua ja hoitoa. Tehovalvonta tähtää siihen, että pahenevat elintoiminnon häiriöt voidaan havaita ajoissa ja siten estää sen kehittyminen palauttamattomalle asteelle.

Päivystysaikana teho-osasto antaa tarvittaessa leikkauspotilaille heräämövalvontaa ja -hoitoa.

Teho-osasto vastaa sairaalan elvytys- ja MET-toiminnasta (Medical Emergency Team).

Omaiset: Potilaan lähiomaiset/läheiset, 2 henkilöä kerrallaan, voivat vierailla sovitun ajan mukaisesti potilaan luona. Vierailuaika on klo 15.00 - 18.00. Muina aikoina tapahtuvista vierailuista tulee sopia erikseen hoitohenkilökunnan kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 23.2.2022