suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Täydentävä tai ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Toimeentulotuki muodostuu kolmesta osasta: perustoimeentulotuesta, täydentävästä toimeentulotuesta ja ehkäisevästä toimeentulotuesta.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voit hakea, kun olet ensin hakenut perustoimeentulotukea Kelasta. Voit hakea sekä myönteisen että kielteisen Kela-päätöksen perusteella.

Kunnan sosiaalitoimi voi myöntää täydentävää toimeentulotukea menoihin, joita Kelan perustoimeentulotuki ei kata.

Voit saada tukea

  • sinun tai perheesi sosiaalisen turvallisuuden ja omatoimisen suoriutumisen edistämiseksi
  • syrjäytymisen ja pitkäaikaisen riippuvuuden ehkäisemiseksi
  • ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi
  • erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin.

Toimi näin

Hae täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea Porvoon kaupungin verkkopalvelussa. Voit hakea tukea sähköisesti tai tulostaa hakulomakkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, kun olet hakenut perustoimeentulotukea Kelasta. Voit hakea sekä myönteisen että kielteisen Kela-päätöksen perusteella.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea haetaan kunnalta. Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin. Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

Hakijan tulee ensin hakea Kelasta päätös perustoimeentulotuesta. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea sekä myönteisen että kielteisen Kela-päätöksen perusteella. Hakemukset voi jättää Kelaan jo perustoimeentulotuen hakemisen yhteydessä, jolloin Kela toimittaa ne edelleen kuntaan.

Kunnan sosiaaliviranomainen tekee päätöksen seitsemän arkipäivän kuluessa, kiireellisissä tapauksissa jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021