suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perustoimeentulotuen myöntää KELA, kunnat/kuntayhtymä vastaavat täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen myöntämisestä.

Täydentävä toimeentulotuki voidaan myöntää sellaisiin asumisesta aiheutuviin menoihin, joihin ei voi saada perustoimeentulotukea. Lisäksi sellaisiin menoihin, jotka aiheutuvat yksilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista, jotka katsotaan tarpeellisiksi toimeentulon turvaamiseksi tai itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi.

Ehkäisevä toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tukimuoto, jonka tavoitteena on edistää henkilön tai perheen sosiaalista turvallisuutta ja omatoimisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä ja pitkäaikaista toimeentulotukiriippuvuutta. Lähtökohtana on asiakkaan kanssa yhdessä laadittu suunnitelma, johon asiakas sitoutuu.

Toimi näin

Täydentävään ja ehkäisevään toimeentulotukeen tarvitaan Kelan perustoimeentulotukipäätös, joka liitetään vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi.

Harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen voi lähettää postitse, puhelimitse ja NettiRassin kautta. Hakemuksen voit täyttää kohdassa Sosiaalipalvelut -> Aikuissosiaalityö. Lähetä hakemuksesi liitteeksi välttämättömät liitteet. Mahdolliset lisäselvityspyynnöt lähetetään sinulle postitse. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Päätös tehdään seitsemän arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä ja se postitetaan asiakkaalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 17.12.2019