suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Kelasta voi hakea perustoimeentulotukea. Tämän lisäksi voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea jota kutsutaan myös harkinnanvaraiseksi toimeentulotueksi.

Täydentävää toimeentulotukea myönnettäessä otetaan huomioon tarpeellisen suuruisina erityismenot sekä henkilön tai perheen erityisistä tarpeista tai olosuhteista johtuvat, toimeentulon turvaamiseksi tai itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi tarpeelliseksi harkitut menot.

Mitään menolajia ei ole suljettu pois täydentävässä toimeentulotuessa, jos meno harkitaan asiakkaalle tarpeelliseksi eikä hän voi rahoittaa menoa muulla tavalla tai korvata sitä muulla palvelulla.

Ehkäisevä toimeentulotuki on tilannekohtaista ja pääosin kerta-luonteista. Sen myöntämisen tulee perustua asiakkaan kokonaistilanteen perusteella laadittuun suunnitelmaan ja kaupungin myöntämiskriteereihin.

Toimi näin

Sinulla tulee olla päätös perustoimeentulotuesta ennen täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemista. Harkinnanvaraista toimeentulotukea haetaan joko kirjallisella lomakkeella tai ajanvarauksella. Ajanvarauksen saat soittamalla sosiaalipalvelujen neuvontaan tai käymällä palvelupiste Kastellin sosiaalipalveluiden neuvontapisteellä.

Hakemusta tehdessäsi muista liittää mukaan ne tositteet tai laskut jota hakemus koskee. Voit toimittaa hakemuksen postitse tai Kastellin postilaatikkoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen harkinnanvaraisen toimeentulotuen hakemista tulee olla Kelan päätös perustoimeentulotuesta. Harkinnanvarainen toimeentulotuki myönnetään vain Hämeenlinnan kunnassa asuville.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 19.5.2021