suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tavaraliikenneluvan hakeminen ja lupaan liittyvät muutokset.

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tavaraliikenneluvan nojalla saat harjoittaa ammattimaista tavarankuljetusta kokonaismassaltaan yli 3 500 kg ajoneuvolla ja yhdistelmällä. Liikenteen palveluista annetussa laissa tavaraliikenneluvalla tarkoitetaan tavaraliikenteen yhteisölupaa. Uutena hakijana sinulle myönnetään yhteisölupa ja sille haettu määrä ajoneuvokohtaisia jäljennöksiä. Lupa myönnetään 10 vuodeksi. Liikenne- ja viestintävira ...

Toimi näin

Nopeimmin saat vireille tavaralupahakemuksen, tavaralupaan liittyvän muutospyynnön tai ilmoittautumisen tekemällä sen sähköisesti palvelulähdön kautta.

Lähetä tulostettu lomake tavaraliikenneluvan hakijan taloudellisten voimavarojen todistamiseksi sekä mahdolliset liitteet osoitteeseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Liikenneluvat, PL 320, 00059 TRAFICOM

Kenelle ja millä ehdoin

Hakemuksen liitteet:

Jos haet uutta lupaa, lisälupia tai luvan uusimista, hakemukseen tulee pääsääntöisesti liittää selvitys hakijan vakavaraisuudesta. Vakavaraisuus tulee osoittaa myös yritysmuodon muutosta koskevan hakemuksen yhteydessä. Vakavaraisuus voidaan osoittaa HT-, KHT- tai JHT -tilintarkastajan antamalla todistuksella hakijan taloudellisista voimavaroista ja/tai pankkivakuudella (so. pankkitakaus tai tilipanttaus). Pankkivakuus tulee toimittaa Traficomiin postitse alkuperäisenä kappaleena.

Hakijan/liikenteestä vastavan henkilön ammatillisen pätevyyden osoittava todistusjäljennös tulee yleensä toimittaa vain, jos hakijalla/liikenteestä vastaavalla henkilöllä ei ole aiempia, tavaraliikennelupiin liittyviä vastuita luvanhaltijana tai liikenteestä vastaavana henkilönä, ja jos henkilön ammatillinen pätevyys on saatu ennen 1.9.2006.

Palvelun toteuttaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Palvelusta vastaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 13.6.2023