suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Tapaamispaikkapalvelut

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Erillään asuva lapsi ja vanhempi voivat tavata toisiaan Helsingin kilpailuttamissa tapaamispaikoissa. Tapaamispaikoissa on mahdollista järjestää valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja helsinkiläisille lapsille, jos tuki tai valvonta on tarpeen lapsen edun kannalta perustellusta syystä.

Valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja järjestetään lastenvalvojan vahvistaman sopimuksen tai oikeuden päätöksen perusteella ja ne ovat asiakkaille maksuttomia.

Tapaamisten järjestäminen käynnistyy siten, että vanhemmat toimittavat tapaamisia koskevan päätöksen tai muualla kuin Helsingissä vahvistetun sopimuksen perheoikeudellisiin asioihin. Tämän jälkeen perheoikeudellinen yksikkö tekee päätöksen palvelun hankkimisesta, joka lähetetään molemmille vanhemmille. Päätöksessä mainitaan tapaamispaikan yhteystiedot. Vanhemmat varaavat tutustumiskäynnin ja tapaamisajat tämän jälkeen suoraan tapaamispaikasta.

Lisätietoja tapaamispaikkapalvelun aloituksesta voi saada numerosta 09 310 28889 tai sähköpostitse lähettämällä suojattua sähköpostia osoitteeseen sote.tapaamispaikkapalvelut@hel.fi. Suojatun sähköpostin voi lähettää osoitteessa https://securemail.hel.fi/.

Tapaamispaikkapalveluiden piirissä olevat voivat tarvittaessa olla yhteydessä tiistaisin ja torstaisin klo 12–13

numeroon 09 3104 3302 sukunimet A-K

numeroon 09 3104 3437 sukunimet L-Ö

Oikeuden päätöksen tai muun kuin Helsingin lastenvalvojan vahvistaman sopimuksen voit toimittaa perheoikeudellisten asioiden yksikköön suojatulla sähköpostilla osoitteeseen sote.tapaamispaikkapalvelut@hel.fi. Suojatun sähköpostin voi lähettää osoitteessa https://securemail.hel.fi/.

Maapostilla ko. dokumentit voi lähettää osoitteella:

Perheoikeudelliset asiat/Tapaamispaikkapalvelu

PL 8620

00099 Helsingin kaupunki

Ilmoitathan samalla puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Jos

mahdollista, ilmoita myös toisen vanhemman yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Helsinkiläiset erillään asuvat lapset ja vanhemmat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 18.1.2022