suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Tampereen seudun työväenopisto

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupungin omistama Tampereen seudun työväenopisto jatkaa jo vuonna 1899 alkanutta kansalaisopistotoimintaa. Työväenopiston tavoitteena on tarjota monipuolisia opetuspalveluja elinikäisen oppimisen ja itsensä kehittämisen edistämiseksi etenkin Tampereen ja Ylöjärven kaupunkien asukkaille ympäri Tamperetta ja Ylöjärveä. Opistossa voivat opiskella kaikki kiinnostuneet iästä ja asuinpaikasta ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssit löytyvät netistä kurssitarjottimelta. Ilmoittautuminen on ensisijaisesti internetissä. Ilmoittautua voit myös puhelimitse toimistoon. Yli 67-vuotiaat tamperelaiset ja ylöjärveläiset voivat hakea ja saada 30 % alennuksen yhteen kurssiin lukukaudessa. Kelan työmarkkinatukea saava tamperelainen tai ylöjärveläinen työtön (TE-palveluiden koodit 02 ja 07), voi hakea opintoseteliavustusta yhteen kurssimaksuun lukukaudessa. Hakemukset toimitetaan mieluiten sähköisesti.

Taiteen perusopetus:

https://www.tampere.fi/tampereen-seudun-tyovaenopisto/taiteen-perusopetus-tyovaenopistossa

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Mahdolliset ikärajoitukset ja opintojen pohjavaatimukset on ilmoitettu kurssien yhteydessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 27.6.2023