suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Talviurheilu, hiihtourheilu

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Kalajoen Kaupungin alueella on talvisesongilla useita kymmeniä kilometrejä kunnostettuja latuja, joista suurin osa valaistuja klo 21.30 saakka. Radasto on nähtävissä mski latutietopalvelun sivuilla, josta selviää latujen kuntoarvion lisäksi kunnostusajankohta.

Kalajoen hiihtokeskuksen ja Hiekkasärkkien alueella on latuverkostoa 1 – 40 km Kalajoen keskustasta Viitapakoille saakka. Hiihtokeskuksessa on ampumahiihtoon soveltuva ammuntapaikka, jossa 20 paikkaa sekä hirvenhiihtoon soveltuva ammuntapaikka, jossa 30 paikkaa. Hiihtomahdollisuus on vapaalle ja perinteiselle hiihtotyylille. Lumiolosuhteiden salliessa latuja kunnostetaan latukoneella tai moottorikelkalla tarvittaessa päivittäin. Viikonloppuisin kunnostusta tehdään, kun lunta on riittävästi latukoneella tehtävään kunnossapitotyöhön. Ainoastaan jouluaattona latuja ei kunnosteta. Kunnostukseen ryhdytään, kun lunta on satanut 4 cm tai latuverkosto on jäätynyt.

Jäälatu kunnostetaan Hiekkasärkkien edustan merialueelle, Rahjasta Poukaman kodalle Vihasniemeen, mikäli jää- ja lumiolosuhteet antavat mahdollisuuden.

Siiponjoen luontopolku: Tapion tuvalta lähtevä Siiponjoen luontopolku on Kalajoen Latu ry:n ylläpitämä retkeilyreitti. Reittivaihtoehtona on 10 km tai 20 km. Kaupunki ylläpitää 10 km:n perinteisen hiihdon mahdollistavaa reittiosuutta lumiolosuhteiden salliessa ladun teon moottorikelkalla. Kunnossapitoa ei viikonloppuisin.

Merenojan liikuntakeskuksesta suuntautuu Kotipuiston alueelle 6 km pitkä latu, joka on valaistu. Hiihtomahdollisuus on sekä vapaalle, että perinteiselle tyylille. Ladun kunnossapito tehdään pääasiassa telamönkijällä. Latua kunnossapidetään satunnaisesti viikonloppuisin.

Himangan liikuntapuisto: Himangan urheiluhallin maastossa on valaistut kuntoradat/ladut 1 – 5 km. Hiihtomahdollisuus on sekä vapaalle, että perinteiselle tyylille. Latuja kunnostetaan myös viikonloppuisin latukoneella.

Raution valaistu latu: Raution valaistu latu ja Rautio – kunnan kämppä ovat kaksi erillistä latua, jotka kunnossapidetään myös viikonloppuisin.

Pernun ulkoilualue: Himangan Urheilijat ry:n ylläpitämä ulkoilualue. Valaistut ladut 0,5 – 4 km. Ampumahiihto, ammuntapaikkoja on 20 kpl.

Muut kohteet: Kunnossapitoa ei viikonloppuisin.

Pohjankylän-, Etelänkylän- , Mehtäkylän-, Raution- ja Tyngän kouluilla on ladut liikuntatunteja varten.

Vuorenkallion ja Raumankarin kouluilta yhteysladut liikuntapuistoihin

Toimi näin

Katso ajankohtaiset tiedot täältä: http://www.mski.fi/kalajoki/main.jsp

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 18.6.2019