suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin seudun ympäristöpalvelut

Talousvettä toimittavan laitoksen tai tukkulaitoksen hyväksyntä, Mikkelin seudun ympäristöpalvelut

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Talousvettä toimittavan laitoksen on haettava toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta, jos laitoksella on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä.

Myös tukkulaitoksen tulee hakea toimintansa hyväksymistä kunnan terveydensuojeluviranomaiselta. Tukkulaitos on toiminnanharjoittaja, joka myy vettä talousvettä toimittavalle laitokselle. Tukkulaitoksella ei ole veden loppukäyttäjiä.

Toimi näin

Hae hyväksyntää kunnan terveydensuojeluviranomaiselta.

Mikkelissä, Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Pertunmaalla tai Kangasniemellä sijaitsevaa laitosta koskeva hakemus tehdään Mikkelin seudun ympäristöpalveluun.

Lähetä hakemus Mikkelin seudun ympäristöpalveluun käsiteltäväksi. Hakemuksen ja ympäristöpalvelujen yhteystiedot löydät Mikkelin kaupungin internet-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Talousvettä toimittava laitos ei saa toimittaa vettä ennen kuin sen toiminta on hyväksytty. Myöskään tukkulaitos ei saa aloittaa toimintaansa ennen hyväksymistä.

Laitoksen on haettava hyväksymistä myös, jos se laajentaa tai muuttaa vedenottoaan tai -käsittelyään olennaisesti. Lisäksi sen on haettava hyväksyntää, jos veden laadussa tai jakelussa tapahtuu olennaisia muutoksia.

Laitoksen on tehtävä toiminnan muuttamista koskeva hakemus viimeistään 30 vuorokautta ennen muutosta. Laitos ei saa muuttaa toimintaansa ennen kuin hakemus on hyväksytty.

Jos toiminnanharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat hyväksynnät kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toiminnanharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Hyväksymismaksun määräämisen perusteena on hyväksymismenettelyn laajuus. Maksu määräytyy hakemuksen käsittelyyn käytetyn työajan perusteella. Hyväksymismaksua sovelletaan myös toiminnan olennaista muuttamista koskevaan hakemukseen.


Määräaika

Hyväksyntää on haettava 3 kuukautta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista.

Käsittelyaika

Toimita uutta toimintaaa koskeva hakemus kolme kuukautta ennen suunniteltua toiminnan aloittamista kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Toiminnan olennaista muutosta koskeva hakemus lähetetään käsiteltäväksi kuukausi ennen toiminnassa tapahtuvaa muutosta. Terveystarkastaja voi pyytää sinulta tarvittaessa lisätietoja tai muita tarpeellisia selvityksiä hakemuksen käsittelemiseksi.

Voimassaoloaika

Hyväksyntä on voimassa toistaiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin seudun ympäristöpalvelut
Palvelusta vastaaMikkelin seudun ympäristöpalvelut
Alue Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin seudun ympäristöpalvelut
Päivitetty: 18.2.2022