suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Yksityinen palvelu

Vesilaskutus tapahtuu neljä kertaa vuodessa, ja vesi- ja jätevesi laskutetaan vesimittarin lukeman perusteella. Uudelle asiakkaalle lasketaan arviolaskutus kiinteistön henkilölukumäärän perusteella 50 m3/hlö/vuosi. Tasaus tehdään vesimittarilukemien avulla todelliseen vedenkäyttöön perustuen.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Tasauslaskua varten vesimittarilukemat toimitetaan KulutusWeb-palvelun kautta, mutta lukeman voi ilmoittaa myös postitse tai sähköpostilla vesihuoltolaitos@tuusula.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Kiinteistöä kohden on mahdollista saada vain yksi vesiliitos ja näin ollen yksi vesimittari ja vesilasku. Tämän takia paritaloille, rivitaloille ja samalla kiinteistöillä oleville omakotitaloille/erillistaloille ei lähetetä erillislaskuja. Poikkeuksen muodostaa omakoti/erillistalot, joilla on hallinnanjakosopimus.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 5.12.2019