suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pertunmaan kunta

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Pertunmaa
  • Julkinen palvelu

Vesilaskutus tapahtuu kaksi kertaa vuodessa, ja vesi- ja jätevesi laskutetaan vesimittarin lukeman perusteella. Tasaus tehdään vesimittarilukemien avulla todelliseen vedenkäyttöön perustuen.

Kiinteistöä kohden on mahdollista saada vain yksi vesiliitos ja näin ollen yksi vesimittari ja vesilasku. Tämän takia paritaloille, rivitaloille ja samalla kiinteistöillä oleville omakotitaloille/erillistaloille ei lähetetä erillislaskuja.

Toimi näin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä vesi laskutetaan asukkailta yleensä kuukausittain. Pieniä kiinteistöjä, kuten omakotitaloja, voidaan laskuttaa muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Veden kulutusta mitataan kiinteistökohtaisilla vesimittareilla.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPertunmaan kunta
Palvelusta vastaaPertunmaan kunta
Alue Pertunmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pertunmaan kunta
Päivitetty: 17.2.2020