suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Laskutus tapahtuu neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden jaksoissa, tammi–maaliskuu (laskutus huhtikuussa), huhti–kesäkuu (laskutus heinäkuussa), heinä–syyskuu (laskutus lokakuussa) ja loka–joulukuu (laskutus tammikuussa).

Laskuista kolme on arviolaskuja ja yksi on tasauslasku, jota varten pyydämme vesimittarilukemat. Hyvitykset siirtyvät pääsääntöisesti seuraavalle laskulle. Jos kyseessä on loppulasku, tarvitsemme tilinumeron palautusta varten.

Arviolaskut perustuvat arvioon vuotuisesta vedenkulutuksesta. Yksi henkilö kuluttaa vettä tilastollisesti noin 40–50 m³ vuodessa (noin 128 litraa/asukas/vrk).

Vesilasku on mahdollista saada myös e-laskuna suoraan verkkopankkiin. Palvelu tulee käyttöön siten, että teet e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi. Loviisan Vesiliikelaitos löytyy pankin laskuttajaluettelossa nimellä Loviisan Vesiliikelaitos.

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkia, voit sopia suoramaksusta oman pankkisi kanssa. Huomaa, että suoramaksupalvelu ei ole tarjolla yrityksille tai sellaisille yhteisöille, joilla on yritystili. Yrityksiä ja yhteisöjä pyydämme ilmoittamaan verkkolaskua varten verkkolaskuosoitteen, OVT-tunnuksen, välittäjätunnuksen osoitteeseen vesilaskutus@loviisa.fi.

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLoviisan kaupunki
Palvelusta vastaaLoviisan kaupunki
Alue Loviisa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020