suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan Vesihuolto Oy

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan Vesihuolto Oy laskuttaa asiakkaita vesi- ja jätevedestä neljä kertaa vuodessa kolmen kuukauden jaksoissa.

Vesimittarin lukema tulee ilmoittaa ainakin kerran vuodessa. Myös veden kulutuksen muuttuessa huomattavasti, on mittarinlukema hyvä ilmoittaa vesilaskutukseen/asiakaspalveluun.

Jos vuokraatte kiinteistönne, lähetämme laskun aina omistajalle emmekä vuokralaiselle. Tämä on syytä ottaa huomioon vuokrasopimusta tehtäessä.

Toimi näin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Laukaan Vesihuolto Oy lähettää asiakkaille mittarinlukukortit lokakuussa. Lukeman voi myös kätevästi ilmoittaa KulutusWebin-verkkoasioinnin kautta.

Lisätietoja voitte kysyä asiakaspalvelustamme puhelimella tai sähköpostilla. Laukaan Vesihuolto Oy:n verkkosivuilta löydät palvelumme, henkilöstön yhteystiedot ja toimiston aukioloajat sekä muuta asiakkaalle hyödyllistä tietoa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä vesi laskutetaan asukkailta yleensä kuukausittain. Pieniä kiinteistöjä, kuten omakotitaloja, voidaan laskuttaa muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Veden kulutusta mitataan kiinteistökohtaisilla vesimittareilla.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan Vesihuolto Oy
Palvelusta vastaaLaukaan Vesihuolto Oy
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan Vesihuolto Oy
Päivitetty: 18.5.2019