suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Talousveden laskutus

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Talousvesi laskutetaan kolmen kuukauden välein. Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot velvoittavat kiinteistön omistajaa seuraamaan vedenkulutustaan ja sen muutoksia. Vesimittarin lukema suositellaan ilmoittamaan säännöllisesti, mutta vähintäänkin kerran vuodessa. Laskutus perustuu voimassa oleviin maksuihin.

Vesimittarilukeman voi ilmoittaa sähköisesti Kulutus-webissä tai palauttamalla postin mukana tuleva ilmoituslomake Kiuruveden kaupungintalolla sijaitsevaan tekniseen palvelukeskukseen.

Toimi näin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Ilmoita vesimittarilukema verkossa Kulutus-webin kautta tai palauta postissa tuleva ilmoituslomake Kiuruveden kaupungintalolla sijaitsevaan tekniseen palvelukeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vesimaksut peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä vesi laskutetaan asukkailta yleensä kuukausittain. Pieniä kiinteistöjä, kuten omakotitaloja, voidaan laskuttaa muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Veden kulutusta mitataan kiinteistökohtaisilla vesimittareilla.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020