suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Talousveden laskutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Honkajoen kunta
Alue: Honkajoki
Palvelun kieli: suomi

Vesilaitoksen asiakkaita laskutetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa: arviolaskutus 31.3. saakka ja tasauslaskutus 30.9. saakka. Jos kiinteistö on tyhjillään tai kulutus talviaikana on vähäistä esim. kesämökeissä, ei arviolaskutusta keväisin vaan lukemalaskutus vuosittain syksyisin. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset. Taksan vahvistaa tekninen lautakunta.

Jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sakokaivolietteiden käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut. Umpikaivolietteen käsittelymaksu on sama kuin jätevesimaksu.


Toimi näin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee. Vesilaitos pyytää lukemailmoitusta yleensä syyskuun kuntatiedotteessa. Ulkopaikkakuntalaisilta tiedot pyydetään sähköpostilla tai tekstiviestillä. Mittarilukuaika on syksyisin syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Määrävälein vesilaitos kiertää lukemassa mittarit. Ota yhteyttä laskuttajaan, jos osoitteesi muuttuu tai kiinteistönomistaja vaihtuu.


Kenelle ja millä ehdoin

Kiinteistön omistajalla tai haltijalla on velvollisuus ilmoittaa vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Niissä kiinteistöissä joissa ei ole vesimittaria (oman esim. kaivoveden käyttäjät, jotka ovat liittyneet kunnalliseen viemäriverkostoon), jätevesimaksuna laskutetaan 120 litraa/henkilö/vuorokausi.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö


Palvelun toteuttaa: 
Honkajoen kunta