suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Talousjätevesien käsittelyvaatimuksista poikkeaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää määräajaksi luvan poiketa jäteveden käsittelyvaatimuksista, jos kiinteistösi ei ole liittynyt yleiseen jätevesiviemäriin etkä ole hakenut vapautusta liittymisvelvoitteesta ja jos olet iäkäs tai sinulla on terveyteen ja talouteen liittyviä erityisperusteita.

Toimi näin

Hakemus pannaan vireille kirjallisella hakemuksella. Tämä sisältää mahdollisuuden panna asia pätevästi vireille myös sähköisesti viranomaiselle toimitetulla hakemuksella. Hakemuksen voi laatia vapaamuotoisesti, eikä siihen ole saatavilla lomakepohjaa. Toimita hakemus PoSan ympäristöpalveluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistö, joka ei ole liittynyt yleiseen jätevesiviemäriin eikä myöskään ole hakenut vapautusta liittymisvelvoitteesta, voi hakea poikkeamislupaa enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Lupa poiketa jäteveden käsittelyvaatimuksista on mahdollista myöntää, jos asukas on iäkäs tai hänellä on terveyteen, talouteen tai elämäntilanteeseen liittyvät erityiset perusteet hakemukselle. Luvan edellytys on, että jätevesistä aiheutuva ympäristökuorma on hyvin vähäinen.

Poikkeusta tulee hakea kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilta. Myönnetty lupa raukeaa, jos kiinteistö alkaa tuottaa aiempaa enemmän jätevesiä tai jos kiinteistö myydään tai sen haltija vaihtuu muusta syystä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 6.7.2021