suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta

Talous- ja velkaneuvonta

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Velkaneuvojat avustavat yksityistalouksia ja pienyrittäjiä erilaisissa velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa. Asiakkaat saavat apua taloudellisen tilanteensa selvittämisessä, sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa sekä velkajärjestelyn hakemisessa tuomioistuimessa. Yhteydenotto tai asiakkaaksi tuleminen velkaneuvontaan ei kuitenkaan lopeta ulosottoa, perintää tai muita vastaavia toimenpiteitä.

Turun kaupungin talous- ja velkaneuvonta palvelee seuraavien kuntien asukkaita: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Tarvasjoki ja Turku. https://www.turku.fi/organisaatio/palvelukeskukset/talous-ja-velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta auttaa henkilöä, joka tarvitsee tukea oman taloutensa tulojen ja menojen hallinnassa. Jos velallinen kokee, ettei suoriudu veloistaan, neuvonnassa selvitetään mahdollisuudet velkojien kanssa neuvotteluun ja maksusuunnitelmien tekoon.

Asiakasta autetaan myös velkajärjestelyhakemuksen ja muiden asiakirjojen laadinnassa ja ohjataan velallinen hakemaan oikeudellista apua, jos hän sellaista tarvitsee. Talous- ja velkaneuvonta perustuu luottamuksellisuuteen.

Kunta järjestää neuvontaa joko itsenäisesti tai yhteistyössä muiden kuntien ja aluehallintoviraston kanssa. Kunta voi hankkia palvelun myös erikoistuneelta palveluntuottajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaAuran kunta
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta
Päivitetty: 21.9.2020