suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Taiteen perusopetuksen tehtävänä on antaa mahdollisimman monelle kokemuksia taiteesta ja taiteellisesta työskentelystä. Opetus sisältää myös yleissivistäviä tavoitteita, joiden on tarkoitus tukea oppilaan henkistä kasvua ja luovuuden ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Kaikissa taideaineissa annetaan yleisen oppimäärän mukaista opetusta. Taiteen perusopetukseen valittu oppilas on oikeutettu jatkamaan opintoja, kunnes yleinen oppimäärä on suoritettu. Oppimäärä on mahdollista suorittaa 4–5 vuodessa. Opetus on tavoitteellista ja vuosittaisena jatkuvaa. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laajuus on yhteensä 500 tuntia. Opintojen laajuuden laskennallisena perustana on käytetty 45 minuutin pituista oppituntia. Ylä-Karjalan kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta tanssissa ja käsityön perusteissa. Taiteen perusopetuksen mukaista tanssin opetusta on tarjolla Nurmeksessa Palanderin salissa ja se toteutetaan yhteistyössä Nurmeksen Seppojen kanssa yleisen oppimäärän mukaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Kädentaitojen taiteen perusopetusta annetaan Nurmeksessa Kirkkokadun koululla ja se toteutetaan yhdessä Lieksan Taitokeskuksen kanssa yleisen oppimäärän mukaan lapsille ja nuorille. Opiskelijaa ohjataan ilmaisemaan itseään kädentaitojen eri keinoin ja käyttämään monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita. Opetuksessa keskeistä on taiteen tekemisen ja kokemisen ilo.

Toimi näin

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Palveluiden käyttö vaatii ilmoittautumista. Palvelu on maksullista, ja ilmoittautuminen on sitova.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaNurmeksen kaupunki
Alue Nurmes
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 30.7.2019