suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntsälän kunta

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mäntsälässä Porvoonseudun musiikkiopisto tarjoaa klassisen ja pop & jazzperinteen laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Musiikkiopisto on alueellinen taideoppilaitos, jonka päätoimipisteet sijaitsevat Porvoossa, Loviisassa, Mäntsälässä ja Sipoossa.

Mäntsälän kansalaisopistossa annetaan yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta tanssissa klassisessa baletissa ja visuaalisissa taiteissa kuvataiteessa sekä käsitöissä.

Toimi näin

Porvoonseudun musiikkiopiston taiteen perusopetuksen sisäänpääsytestiin on ilmoittauduttava erillisellä ilmoittautumislomakkeella, joka julkaistaan musiikkiopiston kotisivuilla www.porvoo.fi hakuaikana. Lisäksi on varattava henkilökohtainen testiaika kansliasta.

Mäntsälän kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmiin ilmoittaudutaan opiston kotisivujen kautta www.mantsalanopisto.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Porvoonseudun musiikkiopiston perusopetuksen oppilaat valitaan keväisin sisäänpääsytestien perusteella.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Taiteen perusopetus on maksullista toimintaa. Tietoa opintojen hinnoista saa Porvoonseudun musiikkiopistosta www.porvoo.fi ja Mäntsälän kansalaisopistosta www.mantsalanopisto.fi.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMäntsälän kunta, Porvoon kaupunki
Palvelun toteuttaaMäntsälän kunta
Alue Mäntsälä, Pornainen, Pukkila
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Mäntsälän kunta
Päivitetty: 1.3.2019