suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Taiteen perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Lohjan kaupunki
Alue: Lohja
Palvelun kieli: suomi

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään esimerkiksi musiikki- ja tanssioppilaitoksissa, kansalaisopistoissa, kuvataide-, arkkitehtuuri- ja käsityökouluissa, teatteri- ja sirkuskouluissa ja sanataidekouluissa. Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan.


Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille.

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.


Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.


Palvelun toteuttaa: Lohjanseudun Kuvataidekoulu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Rytmiomena (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Tanssikoulu Un Dos Tres (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Luoteis-Uusimaan tanssiopisto Vinha (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Teatteri Aplodi (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Tanssistudio Funka (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Lohjan kaupunki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)