suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Taiteen perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Juupajoen kunta
Alue: Ähtäri, Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Ruovesi, Virrat
Palvelun kieli: suomi

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään esimerkiksi musiikki- ja tanssioppilaitoksissa, kuvataide-, arkkitehtuuri- ja käsityökouluissa, teatteri- ja sirkuskouluissa ja sanataidekouluissa. Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen. Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan.


Toimi näin

Juupajoella taiteen perusopetuksesta vastaavat Merikanto-opisto ja Oriveden seudun kansalaisopisto OSKO.

Merikanto-opisto on Ylä-Pirkanmaalla toimiva taideoppilaitos, joka antaa korkeatasoista opetusta sävel- ja tanssitaiteessa. Juupajoella koulukeskuksen tiloissa toimii yksi Merikanto-opiston toimipisteistä. Uudeksi oppilaaksi Merikanto-opistoon voi hakea toukokuun alussa. Merikanto-opisto järjestää säännöllisesti oppilaskonsertteja lähiseudulla. Lisätietoa Merikanto-opistosta löydät opiston nettisivuilta osoitteesta http://www.virrat.fi/kaupunkipalvelut/opetus-ja-koulutus/merikanto-opisto/.

Oriveden seudun kansalaisopisto (OSKO) on Juupajoen ja Oriveden yhteinen kansalaisopisto. Toiminta kattaa perinteisen vapaan sivistystyön – ja taiteen perusopetuksen musiikissa ja kuvataiteessa. OSKO tarjoaa Juupajoella monipuolisen valikoiman kursseja. OSKOn sivuilla osoitteessa http://www.osko-orivesi.fi/ on luettavissa opinto-opas, ja sieltä voi myös ilmoittautua kursseille.


Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.


Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.


Palvelun toteuttaa: Merikanto-opisto Oriveden seudun kansalaisopisto (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)