suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Taiteen perusopetus

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Haapavedellä taiteen perusopetusta tarjoaa Jokihelmen opisto.

Jokihelmen opistossa toimii Kuvataidekoulu, Käsityökoulu, Musiikkikoulu ja Tanssikoulu, jotka järjestävät taiteen perusopetusta opiston alueella.

Opiston taiteen opetuksen tarkoituksena on luoda oppijalle mahdollisuuksia ymmärtää taidetta ja kulttuuria laajasti ja monipuolisesti. Tehtävänämme on tukea oppijoiden henkistä kasvua, ajattelemisen ja oppimisen taitojen, sosiaalisten taitojen, sisäisen yrittäjyyden sekä luovuuden kehittymistä elämän eri aloilla.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tehtävänä on luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle sekä tukea oppijan edellytysten kehittymistä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä ohjata oppijaa monipuolisen taide- ja kulttuurinäkemyksen muotoutumiseen. Opetuksen tehtävänä on myös kehittää ja säilyttää kansallista kulttuuria sekä tukea oppijan kykyä arvostaa eri kulttuureita ja taiteita sekä toimia monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

Opistossa taiteen perusopetuksen tavoitteena on luoda oppijalle mahdollisuus harrastaa kuvataiteita, kädentaitoja, musiikkia ja tanssia pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Lisäksi tavoitteena on ohjata oppijan taidollisten ja tiedollisten valmiuksien kehittymistä, joita valmiuksia hän tarvitsee elämän eri aloilla, ja jotka antavat hänelle valmiuksia hakeutua uusiin opintoihin.

Lisätietoa kursseista, ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista saat Jokihelmen opiston verkkosivuilta.

Toimi näin

Voit ilmoittautua opintoryhmiin Internetin kautta, puhelimitse tai joissakin tapauksessa kurssin alkaessa ensimmäisen kokoontumiskerran yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 22.11.2021