suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio KYS

Syöpätautien ja sädehoidon palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään. Syöpäsairauksien ennuste on kuitenkin parantunut huomattavasti. Nykyisin jopa kaksi kolmannesta sairastuneista voidaan parantaa.

Usein syöpä leikataan. Mikäli tarvitaan muita hoitoja, potilas siirtyy KYSin Syöpäkeskukseen. Syöpäkeskukseen tarvitaan lähete KYSin toisesta yksiköstä, avoterveydenhuollosta tai toisesta sairaalasta. Syöpäkeskuksessa hoidetaan pääasiassa KYSin erityisvastuualueen potilaita, mutta myös muualta Suomesta ja ulkomailta tulevia potilaita.

Ensimmäinen käynti Syöpäkeskuksessa on usein syöpätautien poliklinikalla tai sädehoitoyksikössä. Ensimmäisellä käynnillä potilaalle tehdään hoitosuunnitelma. Syövän hoidossa voidaan käyttää lääkehoitoja, sädehoitoa sekä oireenmukaista hoitoa. Syövän lääke- ja sädehoidot ovat kehittyneet nopeasti, ja hoitojen haittavaikutuksia voidaan hallita aiempaa paremmin.

Syöpäkeskuksessa annettava hoito auttaa parantumaan syövästä, lievittää oireita ja tukee syövän kanssa elämässä selviytymistä. Syöpäkeskuksessa hoidetaan myös loppuvaiheen syöpäsairautta ja toteutetaan saattohoitoa. Kaikki hoidot suunnitellaan yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa.

Syöpäsairauksien hoitoa käsitellään usein moniammatillisissa hoitoryhmissä, jotka koostuvat useista erikoisalojen asiantuntijoista. KYS Syöpäkeskuksen hoidossa hyödynnetään viimeisintä tutkimustietoa ja huippulaitteita, kuten Pohjoismaiden ainoaa tarkkuussädehoitolaitetta CyberKnifea. Syöpäkeskuksessa on menossa myös useita syöpälääketutkimuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta riippuen poliklinikkamaksu, hoitopäivämaksu tai sarjahoitomaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion yliopistollinen sairaala
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaKuopion yliopistollinen sairaala
Alue Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: KYS
Päivitetty: 1.11.2021