suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Syöpätautien ja sädehoidon palvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Syöpätautien ja sädehoidon palveluissa hoidetaan kaikkia syöpätyyppejä nuorista aikuisista ikäihmisiin. Harvinaisten syöpien osalta teemme yhteistyötä yliopistosairaaloiden kanssa.

Saat hoitoa:

  • Syöpätautien poliklinikalla, joka on avohoitopalveluja tuottava ajanvarauspoliklinikka. Poliklinikalla toimivat kolme erikoislääkäriä sekä hoitohenkilökunta varmistavat nopean hoitoarvioon pääsyn ja syövän hoito voidaan aloittaa useimmiten viikon sisällä, sillä edellytyksellä, että päätöksenteossa tarvittavat lisätutkimukset ovat tehdyt. Panostamme lääketieteellisen hoidon lisäksi potilaan ja omaisten ohjaukseen. Työskentelytapamme on moniammatillinen ja teemme läheistä yhteistyötä muiden erikoisalojen kanssa. Potilaskohtaisesti ja potilaan kanssa sopien yhteistyötä tehdään myös terveyskeskusten (kotisairaanhoito, kuntoutus) ja työterveyshuollon (työhönpaluu, työkykyarviot) kanssa. Laadimme lausuntoja KELA:lle (lääkekorvaukset, sairausloma, kuntoutus, hoitotuki) sekä erilaisia todistuksia potilaan pyynnöstä.

Sädehoito toteutetaan pääosin Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Vaasan keskussairaalassa. Potilas osallistuu tähän valintapäätökseen, jossa huomioidaan etäisyys kotoa hoitopaikkaan sekä potilaan äidinkieli.

  • Leikkausosastolla. Anestesia- ja leikkaustoiminnassa on käytössä yhdeksän leikkaussalia kahdessa toimipisteessä, 15-paikkainen heräämö ja induktio. Erikoisalamme on muun muassa syöpäkirurgia.
  • Medisiinisellä osasto 9:llä hoidamme syöpäpotilaita, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoitoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Konsultaatiopyynnön perusteella pääset syövän jatkohoitoarvioon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 13.5.2020